Kripto para piyasası, Ocak ayının beklenen zorluklarıyla yüzleşirken umut verici gelişmeler de yaşanıyor. Özellikle dört yıllık döngünün etkisinin azalmış olması, boğalar için olumlu bir işaret olarak öne çıkıyor. Bitcoin fiyatının henüz çok ciddi düşüşler yaşamamış olması ise dikkat çekici.
Bitcoin ve Solana için Yeni Başvurular
Morgan Stanley, Amerika’nın en büyük finans kuruluşlarından biri olarak Bitcoin ve Solana için borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda bulundu. Solana’nın özellikle Layer1 alternatifi olarak seçilmesi, piyasa koşullarında daha düşük bir değer taşıdığı için mantıklı görünüyor. Böylece, olası hype dönemlerinde Solana’nın daha iyi performans göstermesiyle birlikte artan hacimlerden yararlanılabilecek.
Morgan Stanley’in SEC’e sunduğu belgelerde, Bitcoin ve Solana için ETF başvurularının yer aldığını görmekteyiz. Bu yeni adım, bankanın kripto piyasasına olan ilgisini göstermekte ve geçmişteki çekimser duruşunun değişmeye başladığının bir işareti olarak değerlendiriliyor.
Kripto Paralara İlgide Artış
Geleneksel olarak ETF’ler daha çok fon yöneticileri tarafından ihraç edilmekteydi. Ancak kripto para alanında bankaların da bu işleme girişmesi, sektörde önemli bir değişikliğe işaret ediyor. Kurumsal yatırımcılar genellikle kendilerini güvende hissetmek istedikleri için bu tür finansal araçları tercih ediyorlar. Özellikle FTX gibi merkezi platformların çöküşleri, yatırımcıların güvenli liman arayışlarını da artırmış durumda.
BlackRock, BTC ETF ürünlerinin 245 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini ve bunun en iyi performans gösteren ürünlerinden biri olduğunu duyurdu.
Bu rakamlar bankaların yeni finansal ürünler oluşturarak pastadan pay alma isteğini artırıyor.
Ayrıca, Trump yönetimi de kripto para piyasaları için yasal netlik kazandıracak bir yasa çalışması yürütüyor. Bu adım, bankaların kripto para saklama ve ticaret hizmetleri sunmalarının da önünü açabilir. Bitcoin’in küresel kabulü ve kripto para felsefesiyle uyumsuz olarak görülen bu gelişmeler, yatırım dünyasında yeni bir dönemin habercisi.

