Cointelegraph’ın haberine göre, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, mevcut finansal krizin Bitcoin’in ortaya çıktığı 2008 Küresel Finansal Krizinden çok farklı olduğunu ve kripto topluluğunun düşüncesini buna göre ayarlaması gerektiğini dile getirdi. 2 Haziran’da Twitter üzerinden görüşlerini paylaşan Buterin, Bitcoin’in çok sevilen anlatılarının bu sefer oluşmadığını dile getirdi. Kategoriler
Salgın ve Protestolar
Ethereum (ETH) kurucu ortağı, 2020’nin 2008 yılındaki finansal krizin tekrarı olmadığını ifade etti. Buterin bunun aksine günümüzdeki durumun bir “virüs krizi, bilgi kuramı krizi ve polislerin zorbalığı” olduğunu dile getirdi. BinanceTR'den 21 Milyon TL Değerinde Ödül Havuzu Sizi Bekliyor! Katılmak ve kazanmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.. BinanceTR’ye bu linkten üye olup ilk kriptonuzu alın!
Bunun yanında Buterin enflasyonla ve Bitcoin ile ilgili söylenenlere de karşı çıktı ve “Evet para basma makinaları durmadan çalışıyor. Ancak bu, olup bitenlerin nispeten küçük bir kısmı ve hatta enflasyon hala aşağı iniyor.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Buterin, özellikle Mart ayında yaşanan ve geleneksel piyasalarla Bitcoin’in büyük bir ilişki içinde olduğu grafiklere değindi. O dönemde yaşanan %50 düşüşlere değinen Buterin, o dönemden sonra sağlam bir anlatının ortaya çıkmadığını da ekledi.
BTC Bir Protestodan Daha Fazlası
Dünyanın en popüler kripto para borsalarından Binance’in CEO’su Changpeng Zhao Bitcoin’in isminin Amerika’daki protestolardaki pankartlarda görülmesinin üzerine geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, “Bitcoin barışcıl bir protestodur.” sözlerini kullanmıştı.
Buterin açıklamalarında Zhao’nun bu sözünden de bahsetti ve bu düşüncenin ötesine geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Buterin bu konuyla ilgili olarak şu sözleri kullandı:
Doğrudan söylüyorum: Bu zihniyet tam olarak şu anda ötesine geçmemiz gereken şey. Parada reform yapmak yeterli değil!
Bunun sonrasında Buterin kripto paraların finansmanın çok ötesinde kullanımları olduğunu da savundu. Buterin, “merkezi olmayan yayıncılık, merkezi olmayan iletişim ve merkezi olmayan topluluklar” gibi birçok kullanım alanının halihazırda mevcut olduğunu ifade etti.