Bitcoin, Temmuz ayında tarihsel ortalamasına yakın bir eğilim izleyerek üçüncü çeyreğin genellikle en zayıf dönem olduğuna işaret ediyor. Piyasa analisti Daan Crypto Trades, bu sürecin Bitcoin için yılın en düşük getirili dönemi olabileceğini belirtiyor. Geçmiş veriler, bu dönemde yaklaşık %6’lık bir getiri olduğunu gösteriyor.
İşlem Hacmindeki Düşüş ve Oynaklık
Yaz aylarında işlem hacmi azalırken, likidite de zayıflıyor. Bu durum, yılın son çeyreği öncesinde katılımın düşmesiyle birleşiyor. Oynaklığın son çeyrekte yeniden artış göstermesi, yatırımcıların daha muhafazakâr bir tutum sergilemesine neden oluyor. Son düzeltmeyle beraber BTC, 55 bin ila 70 bin dolar aralığında güçlü bir destek bulmuş durumda.
BTC, 110 bin dolarlık zirvesinden belirgin şekilde geri çekilse de fiyatın bandın alt kısmına yaklaşmasıyla satış baskısının zayıflıyor olabileceği değerlendiriliyor.
Teknik Analiz ve Olası Dönüş
Analist Chris, RSI göstergesindeki negatif uyumsuzluklara dikkat çekerek, düşüş eğiliminin momentum kaybettiğini öne sürüyor. Grafiklerde görülen düşen kama formasyonu ise potansiyel bir yükseliş olanağına işaret ediyor. Ayrıca, Bitcoin’in Ichimoku Bulutu’nun alt sınırında kalması, destek açısından önem arz ediyor.
Bitcoin Hakimiyetinin Rolü
Bitcoin’in genel kripto para piyasasındaki hakimiyeti %64 ila %70 aralığında. Crypto Patel, bu oranların önceki döngülerde tepe alanı olarak belirlendiğini ifade ediyor. Geçmişte bu seviyelerden gelen retler, altcoinlerde güçlü yükselişlere yol açmıştı. Şu anki hakimiyet seviyesi %64,1 gibi bir zirvede seyrediyor ve altcoin piyasası ilgi toplamaya devam ediyor.
Bitcoin hakimiyetinde geçmiş döngülerde görülen ret bölgeleri yeniden test edilirken, bu yapının altcoinler açısından yeni bir ilgi alanı oluşturabileceği değerlendiriliyor.
Önümüzdeki Sürecin Belirleyiciliği
Birçok teknik gösterge, Bitcoin’in mevcut döngüsü içinde önemli bir yön değişiminin yaklaşabileceğini gösteriyor. Gelecek haftalarda oluşacak durum, Bitcoin’in hem kısa hem de uzun vadeli görünümünü etkileyebilir. Ayrıca, piyasanın bir altcoin döngüsüne girip girmeyeceği de bu dönemde netleşecek.

